1.1 Wodę gotujemy przelewamy do dwóch oddzielnych naczyń i rozpuszczamy w nich galaretki i pozostawiamy do wystygnięcia.
2 Mleko tez dzielimy na dwa naczynia i do każdego z nich wsypujemy po 1 Śnieżce i ubijamy mikserem.
3 Na dno tortownicy wysypujemy troszkę pokruszonych ciastek.
4 Do jednej ubitej śmietanki dodajemy zimną galaretkę i ubijamy mikserem ok 3 minuty i wylewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki
5 Do rondelka wlewamy dwie łyżki wody, dżem truskawkowy, łyżeczkę żelatyny i mieszamy następnie stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy cały czas mieszając.
6 Wyjmujemy tortownicę z lodówki posypujemy wierzch pokruszonymi ciastkami i wylewamy jeszcze ciepłą masę truskawkową i posypujemy ciastkami.
7 Do drugiej śnieżki wlewamy drugą zimną galaretkę i ubijamy ok 3 minut po czym wylewamy do tortownicy na masę truskawkową i wkładamy całość na ok 2 godziny do lodówki żeby wszystko stężało
Porady
Zamiast żelatyny do dżemu możemy dodać 2 łyżeczki galaretki o smaku truskawkowym
Komentarze