Deser sernikowy w pucharkach

4.5 (200 ocen)

Przygotowałam pyszny deserek , coś w rodzaju tiramisu. Rodzinka stwierdziła że jest bardzo apetyczny i nie za słodki, ponieważ ja nie używam do tego cukru. Uważam że bita śmietana jest słodka i to wystarczy.

Składniki:

  • Krem :
    ser biały tłusty - 250 g
    bita śmietana - 1 opak ( 60 g)
    mleko - 150 ml
    ajerkoniak - 3 łyżki
    kakao - 1,5 łyżeczki
    Do nasączenia biszkoptów:
    kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka
    woda gotowana - 100 ml
    Dodatkowo :
    biszkopty podłużne - 150 g
    melisa do dekoracji
    czarna porzeczka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Bita śmietana Ser

Deser sernikowy w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przełożyć do miksera, zmiksować na gładką masę.
  • 2. Kawę wsypać do podłużnej miseczki, zalać gotowaną wodą, ostudzić.
  • 3. Do wysokiego naczynia, wlać mocno schłodzone mleko, wsypać bitą śmietanę, ubić na sztywno.
    Następnie ciągle ubijając dodać ser i ajerkoniak.
  • 4. Na dnie pucharków wyciskamy szprycą trochę kremu, posypujemy kakao.
    Po jednym biszkopcie moczymy w kawie, ale nie za długo, bo mogą się rozpaść, ja łamałam biszkopta na trzy i układałam w pucharkach.
  • 5. Tak postępujemy do wyczerpania składników.
    Na wierzchu powinien być krem, posypany kakao.
    Udekorować biszkoptami, listkami melisy i owocami,
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować