Deserek dla niemowląt gruszka z nektarynką i biszkoptem

4.5 (157 ocen)

Dla dzieci, które już potrafią jeść większe kawałki miękkich owoców możemy je rozgnieść widelcem wraz z biszkoptami. Do deseru użyłam upieczonych biszkoptów (przepis na moim profilu) ale możemy również kupić biszkopty bezcukrowe.

Składniki:

  • 1 gruszka konferencja
    3 nektarynki
    50 ml wody źródlanej
    4-6 biszkoptów (jeśli duże to dodajemy mniej)
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deserek dla niemowląt gruszka z nektarynką i biszkoptem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie myjemy i obieramy. Gotujemy chwilę, dodajemy biszkopty i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Z podanych proporcji wyszło mi 240 ml deserku, czyli 2 słoiczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować