Deserki sernikowe z kremem w kieliszkach

0 (0 ocen)

  • 25 min

Proste i pyszne!

  • 25 min

Składniki:

  • Warstwa biała (sernikowa):
    500 g sera białego (u mnie z wiaderka)
    3 ŻÓŁtka
    3 białka
    cukier puder do smaku (ja dałam 3 płaskie łyżki)
    250 ml śmietany kremówki (ubić)
    2 łyżki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody

    Warstwa ciemna:
    330 ml kremówki (ubić)
    1 śnieżka
    200 g deserku monte lub innego o smaku orzechowym
    1,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody
    ew. cukier do smaku (ja ie dosładzałąm)

    owoce do dekoracji (u mnie maliny, borówki, jagody, kiwi, winogrono)
    biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Biszkopty

Deserki sernikowe z kremem w kieliszkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warstwa biała:
    Oddzielnie ubić białka i kremówkę
    Żółtka i cukier utrzeć nad kąpielą wodną do białości. Przestudzić. Dodać ser, białka i kremówkę. Na koniec wlać przestudzoną żelatynę. Wymieszać. Rozlać do kieliszków lub pucharków.
    Na krem sernikowy wyłożyć owoce, np. maliny, truskawki, borówki, jagody itp.
  • 2. Krem ciemny:
    Kremówkę ubić, wsypać śnieżkę w proszku. Ubijać do zwiększenia objętości. Dodać deserek monte. Na koniec wlać przestudzoną żelatynę. Krem wylać na masę sernikową z owocami.
    Udekorować pozostałymi owocami i biszkoptem.
    Deserki włożyć na kilka godzin do lodówki.

Porady

Z podanej ilości składników wyszło mi 11 kieliszków (do wina białego i czerwonego)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Owoce Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować