Devolaye w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • Średni

Pierś z kurczaka przygotowana w ten sposób jest bardzo soczysta.

  • Średni

Składniki:

  • - filet z piersi kurczaka: 1 sztuka
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - ser żółty: 8 plastrów
    - masło do smażenia: 2 łyżki
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - sól: 4 szczypty
    - oliwa z oliwek do smarowania: 2 łyżki

Devolaye w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z piersi z kurczaka wykroić kotlety i lekko rozbić. Kotlety natrzeć
    oliwą z oliwek i przyprawić.
  • 2. Pieczarki pokroić w plastry, posolić i obsmażyć na maśle.
  • 3. Na każdy kotlet położyć plasterek żółtego sera, trochę pieczarek, zawinąć, spiąć wykałaczką i obtoczyć w mące.
  • 4. Tak przygotowane mięso obsmażyć na maśle, dodać pozostałe pieczarki, podlać wodą i dusić ok. 15 minut. Powstały sos zagęścić mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy