Dewolaje z pietruszką

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Doskonaly pomysł na niedzielny obiad

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    5 dkg masła
    1 pęczek natki pietruszki
    Sól
    Pieprz
    1 jajko
    Mąka
    Bułka tarta
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić na filety, lekko rozbić tłuczkiem .Posolić i doprawić pieprzem.
    Pietruszkę umyć i drobno posiekać.
    Na każdy kawałek mięsa położyć kawałek masła i natkę pietruszki i ciasno zwinąć w ruloniki.
    Obtoczyć w mące , potem w rozmąconym jajku i na końcu w bułce tartej.
    Smażyć w frytkownicy lub na patelni na oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować