Ciasto diabełek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek. Do białek wsypujemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodajemy cukier i cukier waniliowy
2.Do piany dodajemy kolejno żółtko. Wsypujemy mąki wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w tem 180 °C ok 35 min.
3.Galaretki rozpuszczamy osobno (2 wiśniowe w 1,5 szkl wrzącej wody, cytrynowa w 3/4 szkl wrzącej wody) studzimy. 40 dag serka homogenizowanego mieszamy z galaretką wiśniową, 20 dag z galaretką cytrynową. Biszkopt przekrawamy na pół. Spód nasączamy spirytusem. Rozsmarować mase z galaretki wiśniowej, przykrywamy biszkoptem, smarujemy drugą masą i polewamy polewą czekoladową.
Komentarze