Diabelska zupa gruzińska Charczo

4.5 (157 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Coś dla amatorów oryginalnych połączeń smakowych opartych na fantazyjnych pikantnych zupach

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - wołowina: 50 dekagramów
    - orzechy włoskie posiekane: 1 szklanka
    - mąka kukurydziana: 1 łyżka
    - papryka czuszka: 1 sztuka
    - czosnek zabek: 4 ząbki
    - ocet winny lub musztarda: 2 łyżki
    - pietruszka natka: 1 pęczek
    - pikantny sos pomidorowy: 4 łyżki
    - kolendra świeża lub suszona: 2 łyżeczki
    - przyprawa chmeli-cymeli: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Diabelska zupa gruzińska charczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w dość sporą kostkę.
  • 2. Zalewamy 1,5 litra wody i gotujemy na ogniu, woda powinna do nas mrugać
  • 3. Do dokładnie posiekanych włoskich orzechów dodajemy przyprawy- od serca.
  • 4. Do uzyskanej papki przyprawowo- orzechowej dodajemy make kukurydzianą rozprowadzona bulionem oraz octem winnym ewentualnie musztardą.
  • 5. Do gotującego się wywaru dodajemy przyprawę chmeli-cymeli oraz (ważne) pikantny sos pomidorowy. Gotujemy do czasu aż zupa będzie gęsta i klarowna
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować