Diabelskie żeberka

4.99 (157 ocen)

  • Łatwy

Pycha

  • Łatwy

Składniki:

  • - żeberka: 800 gramów
    MARYNATA:
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - sos sojowy: 3 łyżki
    - ostry keczup: 3 łyżki
    - miód: 1 łyżka
    - mielona ostra papryka: 1 szczypta
    - mielone chili: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - tymianek suszony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.99 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Diabelskie żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na marynatę łączymy w misce.

    Żeberka myjemy, porcjujemy. Wkładamy do marynaty, mieszamy aby marynata dokładnie obkleiła żeberka. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki (najlepiej jednak zrobić dzień przed, aby przez całą noc się marynowało).

    Wykładamy na blaszkę do pieczenia. Polewamy resztą marynaty. Pieczemy ok. godziny w 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować