Dietetyczne udko w musztardzie.

4.5 (193 ocen)

  • 3 godz.

Musztarda nadaje mięsu wspaniały smak, a pieczone w piekarniku jest mniej kaloryczne.

  • 3 godz.

Składniki:

  • udka
    musztarda Dijon
    sól
    pieprz
    trochę wody
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczne udko w musztardzie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Udka osolić, popieprzyć i wysmarować musztardą. (musztarda Dijon nie zawiera cukru). Odstawić do lodówki na 3 godziny.
  • krok2 2. Następnie włożyć w rękaw do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200stopni).
  • krok3 3. Po 40 minutach rozciąć folię na górze(by nam się skórka zrumieniła) i trzymać jeszcze 20-30 minut w piekarniku.
  • krok4 4. Gdy nam się będzie przypiekać od dołu podlewamy odrobiną wody.
  • Smacznego :) 5. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować