Dietetyczne faworki- pieczone

4.48 (187 ocen)

  • 20 min

Chrusty wykonane są z mąki pełnoziarnistej i pszennej. Tradycyjną śmietanę zastąpiłąm jogurtem naturalnym, a smażenie na głębokim tłuszczu- pieczeniem. Tak zmieniona wersja posiada dziesięciokrotnie mniej tłuszczu i prawie trzykrotnie mniej kalorii !

  • 20 min

Składniki:

  • Mąka pełnoziarnista- 130g
    Mąka pszenna-130g
    Jogurt naturalny- 80ml
    Jajko- 2 sztuki
    Proszek do pieczenia- 1 płaska łyżeczka
    Cukier puder-płaska łyżka
    Sól- szczypta
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Dietetyczne faworki- pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki wsypać do miski i wyrobić ciasto, które następnie należy rozwałkować cienko i kroić w paski. Każdy pasek przeciąć w środku i wywinąć przez otwór jeden koniec faworka. Piec w piekarniku przez 8-10 minut w temperaturze 170 stopni z funkcją termoobiegu

Porady

Z przepisu wyjdzie około 40 faworków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować