Dietetyczne gołąbki

4.5 (153 ocen)

Przepis zobaczyłam w telewizji i zaraz w niedzielę go wypróbowałam. Gołabki podaję z ziemniakami.

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska lub 0,5 główki zwykłej białej kapusty
    0,5 kg mięsa mielonego
    torebka ryżu
    cebula
    2 jajka
    2 łyżki namoczonej bułki tartej
    sól pieprz
    koncentrat pomidorowy
    kostki rosołowe
    olej
    mąka i smietana do zagęszczenia wg uznania

Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczne gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowanie gołąbków 1. Bardzo drobno szatkujemy kapustę i dodajemy do mięsa wymieszanego z ryżem, cebulą, jajkiem, bułką tartą i doprawionego wg uznania solą i pieprzem.
    Formujemy kotlety i obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano.
    Układamy w garnku, zalewamy wodą i wrzucamy kostki rosołowe i koncentrat. Po około 40 minutach gołąbki gotowe. Nna koniec zagęszczamy wszystko mąką wymieszaną ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować