Dietetyczny deser z hibiskusa i czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Deser lekki puszysty i niskokaloryczny . Zawiera dużo witamin .

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki czarna porzeczka,
    1/2 szklanki hibiskus kandyzowany,
    1 łyżka cukru brązowego
    2 szklanki maślanka,
    1 opakowanie fix do śmietany

Dietetyczny deser z hibiskusa i czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kandyzowany hibiskus zalewamy odrobiną wrzątku ,aby kwiaty zmiękły i rozwinęły się , kilka sztuk zostawiamy do ozdoby resztę miksujemy z czarną porzeczką .
  • 2. Dodajemy cukier brązowy do smaku i jeszcze raz miksujemy. Dolewamy maślankę -dobrej jakości-gęstą. Jeszcze raz wszystko miksujemy dodając pomalutku fix do śmietany. Wlewamy do szklaneczek i ozdabiamy kwiatem hibiskusa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy