Sernik na zimno na jogurcie naturalnym

4.47 (203 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ten sernik na zimno to idealny deser dla wszystkich liczących kalorie. Smakuje wyśmienicie w upalne dni.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1000 ml jogurtu naturalnego
    2 wiśniowe galaretki
    2 agrestowe galaretki
    opakowanie biszkoptów
    cukier puder
    owoce wedle uznania
Wystaw ocenę:

4.47 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno na jogurcie naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody, następnie czekamy aż ostygną. Dodajemy je do jogurtu naturalnego, miksujemy z cukrem pudrem ( dodajemy wedle uznania). Tak przygotowaną masą pokrywamy rozłożone na tortownicy biszkopty. Odstawiamy do lodówki aby stężała masa. Rozpuszczamy w tym czasie galaretki agrestowe. Na przygotowanej poprzednio masie układamy owoce - najlepiej sezonowe (porzeczki, truskawki, jagody) a następnie zalewamy pozostałą galaretką. Odstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Sernik jest gotowy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować