Dip jogurtowo-ziołowy

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Lekka przekąska na grilla, kolację. Smaczne i zdrowe. Polecam

  • 15 min

Składniki:

  • 1 duży jogurt naturalny (450ml)
    1 pęczek pietruszki
    2 łyżeczki chrzanu tartego
    1 op ziół sałatkowych typu Knorr
    Przyprawy do smaku: ocet, sól czosnkowo-ziołowa, zioła włoskie, pieprz kolorowy, chili w młynku
    Warzywa – obrane i pokrojone ogórki, słupki kalarepy oraz grzanki do maczania.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dip

Dip jogurtowo-ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę opłukać i posiekać na drobno. Do miski wlać jogurt naturalny, dodać chrzan, pokrojoną pietruszkę oraz opakowanie ziół sałatkowych. Przyprawić do smaku octem, solą czosnkowo-ziołową, ziołami włoskimi, pieprzem kolorowym i chili. Dobrze pomieszać. Podawać schłodzone.

Porady

Można użyć jeszcze innych warzyw, np paprykę czy seler naciowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować