DIP SZPINAKOWY W CHLEBKU

0 (0 ocen)

Bardzo prosta a zarazem smaczna przekąska która sprawdzi się na niejednym spotkaniu towarzyskim.

Składniki:

  • 20 dag szpinaku
    2 łyżki siekanej szalotki
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu greckiego lub jogurtu greckiego
    3 łyżki majonezu
    2-3 łyżki startego sera parmezan
    sól
    pieprz
    pieprz cajenne

    mały chlebek

    Dodatki:
    krakersy
    warzywa (ogórek, pomidorki koktajlowe, papryka, seler naciowy, różyczki brokół)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dip Przekąski

Dip szpinakowy w chlebku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak (jeśli świeży) sparzyć w wodzie, odcedzić i odcisnąć, pokroić na mniejsze części. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzine. Z chlebka ściąć górną część oraz środek, ściętą część pokroić na mnejsze części. Dipem napełnić chlebek, ułożyć na większym taleru lub tacy Wokół chlebka poukładać pokrojony chleb, krakersy, warzywa pokrojone w słupki (marchewka, papryka, ogórek, seler naciowy, pomidorki koktajlowe)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować