Dirt cake w pucharkach

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Świetny deser kuchni amerykańskiej. Deser przygotowałam z moją kuzynką Kamilą 16 lat, miałyśmy niezły ubaw, kiedy położyłyśmy na wierzch deseru dżdżownice :-) Kamila była zachwycona smakiem i wyglądem deseru :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 400 gr ciastek z kremem – markizy
    1 dojrzały banan
    1/3 szk. mleka
    2 łyżki serka mascarpone
    KREM:
    200 gr śmietanki kremówki
    1/3 szk. cukru pudru
    1 op. - 8 gr cukru waniliowego
    100 gr serka mascarpone
    Kakao, czekolada w płatkach, żelki – dżdżownice do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Dirt cake w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka pokruszyć w rozdrabniaczu, bądź pokruszyć wałkiem do ciasta. Zmiksować mleko z serkiem i bananem. Wymieszać z okruszkami ciastek na gęstą masę.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, dodać serek mascarpone i zmiksować na gładki krem.
  • 3. Na dno 4 pucharków kłaść połowę masę miasteczkowej, następnie kłaść trochę kremu i przykryć całość delikatnie pozostałą masą ciasteczkową.
  • 4. Udekorować kakao, czekoladą w płatkach i dżdżownicami. Schłodzić min. 1 godzinę w lodówce.

Porady

Składniki podane na 4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Mąka Mascarpone Żelki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować