Domek baby jagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg zmielić dwukrotnie.
Miękkie masło zmiksować dodając cukier puder. Dodać twaróg i żółtka (jeśli ktoś się obawia surowych żółtek, może je pominąć ). Miksować wszystkie składniki razem.
2.Herbatniki rozłożyć na folii spożywczej w trzech rzędach.
3.Na ciastka rozprowadzić twaróg, gdzie większa jego część powinna być rozłożona na środku.
4.Ciastka złożyć w trójkąt, zawinąć w folię i włożyć do lodówki najlepiej na noc, żeby ciastka zmiękły, a masa się schłodziła.
5. Na drugi dzień przygotować polewę:
W garnuszku rozpuścić cukier w mleku, dodać masło i rozpuścić. Kakao najlepiej przesiać przez sitko (żeby nie było grudek ) i dokładnie wymieszać. Zagotować i odstawić na chwilę, wyjąć ciasto z lodówki, następnie wylać polewę na ciasto, łyżką rozprowadzić równomiernie i ponownie wstawić na około 2 godziny do zastygnięcia.
Komentarze