1.CIASTO
Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie ugnieść. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blaszkę a drugą włożyć do zamrażarki.
2.MASA SEROWA
Wszystkie składniki wrzucić do miski i razem dokładnie wymieszać. Jeżeli masa będzie za gęsta można dolać mleka.
3.Z białek ubić na sztywno pianę. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na plasterki. Na surowe ciasto wyłożyć masę serową, na to pokrojone brzoskwinie, następnie pianę z białek i na pianę poskubać ciasto, które wcześniej schowaliśmy do zamrazarki. Piec 60 minut w 180 st C
Porady
Zamiast brzoskwiń możemy użyć dowolnych owoców, również świeżych.
Ja używam jeszcze wiśni, które mam w słoikach przesypane cukrem.
Komentarze