Domowa Nutella

4.5 (148 ocen)

Zdrowsza, mniej nuląca, pyszna, z maleńkimi kawałeczkami orzechów laskowych.Z podanych składników otrzymałam dwa duże słoiczki kremu czekoladowo- orzechowego.

Składniki:

  • 500 ml mleka
    1 jajko
    3 łyżki kakao
    3 łyżki mąki
    100g orzechów laskowych, zmielonych
    100g cukru
    100g mlecznej czekolady (można także użyć gorzkiej)
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Krem czekoladowy

Domowa nutella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę łączymy z kakao, cukrem i jajkiem, dodajemy 1/4 mleka.
    Wszystko dokładnie miksujemy.
  • 2. Resztę mleka gotujemy i do wrzącego wlewamy masę jajeczną. Stale mieszając, dodajemy orzechy i gotujemy około 5 minut aż zgęstnieje.

    Zdejmujemy z ognia i wsypujemy startą czekoladę, dokładnie mieszamy.

    Całkowicie studzimy i nakładamy do pojemniczków.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować