Domowa pasta z wędzonej makreli często gości na moim stole – mój mąż ją uwielbia. Chyba każdy zna smak tej pasty! Mnie kojarzy się z rodzinnym domem. Mama często ją robiła.
30 min
Składniki:
Składniki:
◦2 wędzone makrele
◦5 jajek ugotowanych na twardo
◦1 mały pęczek szczypiorku
◦½ cebuli
◦3-4 małe ogórki konserwowe
◦3-4 łyżki majonezu
◦1 płaska łyżeczka musztardy
◦sól
◦pieprz
Domowa pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makrele obieramy ze skóry i usuwamy ości. Ugotowane jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Składniki przekładamy do miski dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.
Komentarze