Pyszna domowa wędlina

4.5 (162 ocen)

Smaczne mięso na kanapki. Sprawdza sie w trakcie biesiadowania

Składniki:

  • ZALEWA:
    5 łyżek majonezu
    1/2 szklanki soli (lub mniej)
    3 liście laurowe
    2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
    2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    2 łyżeczki ziaren jałowca
    5-6 ząbków czosnku
    3 l wody
    1 kg mięsa
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pyszna domowa wędlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszna domowa wedlina 1. zagotować zalewę. Wystudzić ja. Do załkowicie wystudzonej zalewy wstawić mięso. Jesli jest to łopatka lub szynkowe należy je związać. Ja robię to z każdym rodzajem mięsa, uzyskuje wówczas fajny wygląd mięska.Zalewę wraz z mięsem doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować je 10 minut. Odstawić z ognia. Przykryć ciepłym ręcznikiem i czekać aż całkowicie wystygnie. Gdy wystygnie czynność powtórzyc, a wiec jeszcze raz włączyć gaz i gotować 10 min od momentu zagotowania zalewy. Wystudzić mięso w zalewie, po czym wyjąć go i zajadać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Domowa wędlina

To może cię zainteresować