Domowe chipsy słono-pieprzne

5 (192 ocen)

Domowe chipsy ziemniaczane o smaku soli i pieprzu , idealne na zimno jako przekąska.

Składniki:

  • 0,5 kg. ziemniaków( najlepiej wybierać podłużne)
    olej do głębokiego smażenia
    2 łyżeczki czarnego pieprzu
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Chipsy

Domowe chipsy słono-pieprzne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać , umyć , osuszyć.
    Trzeć w plasterki za pomocą tarki z wycięciami do szatkownicy lub kroić w cieniutkie plasterki.
  • 2. W garnku rozgrzać olej , smażyć chipsy na rumiano.
    Wyjmować łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
  • 3. Do chipsów wsypać przyprawy dokładnie wymieszać potrząsając nimi parokrotnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować