Domowe ciepłe lody

5 (140 ocen)

  • 15 min

Idealny, smaczny i prosty sposób na wykorzystanie zbędnych białek. Lody są puszyste, i lekkie jak chmurka :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 4-5 białek jaja kurzego ( najlepiej domowego)
    - 5-6 łyżek cukru pudru
    - 1 łyżka kakao
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe ciepłe lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie, dalej miksując dodaje stopniowo cukier puder.
  • 2. Gdy masa stanie się puszysta, przerywam miksowanie, Dodaję łyżkę kakao i delikatnie mieszam,
  • 3. Gotową masę przekładam do pucharków i dowolnie dekoruję,

Porady

Nadmiar masy możemy zamrozić, i otrzymamy wtedy tradycyjne lody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować