Domowe biskwity - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
1. Białka ubij na sztywno z 5 łyżkami cukru i odstaw do lodówki.
2. Mąki połącz z proszkiem do pieczenia i przesiej razem do małej miseczki
3. Żółtka ubij z 5 łyżkami cukru i cukrem waniliowym na gęstą masę. Do masy żółtkowej dodawaj na przemian małymi porcjami białka i mąkę i mieszaj delikatnie drewnianą łyżką.
4. Dużą płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż chochelką, formując 6 okrągłych placuszków.
5. Piecz przez 15 minut w 180’C.
6. Gorące biskwity zdejmij z blaszki i składaj na pół.
7. Owoce pokrój na mniejsze kawałki.
8. Śmietanę ubij z cukrem pudrem.
9. Zimne biskwity napełniaj ubitą śmietaną i owocami.
Komentarze