Domowe burrito

4.48 (157 ocen)

Uwielbiamy chili podane w tej formie! Chrupiąca tortilla i rozgrzewające wnętrze. Pycha!

Składniki:


  • 300 g mięsa mielonego
    1 łyżka oleju
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    1 puszka pomidorów
    0,5 puszki kukurydzy
    0,5 puszki czerwonej fasoli
    Sól i pieprz do smaku
    Kumin do smaku
    1 łyżeczka wędzonej papryki
    Kilka placków tortilli
    Kawałek sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Domowe burrito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę i czosnek przesmażyć na oleju, dodać mięso, mieszać i smażyć. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa, przesmażyć. Wrzucić pomidory z puszki, doprawić sola, pieprzem, papryką i kuminem, dusić 10 minut. Dodać kukurydze i fasolę, dobrze osączone. Jeszcze chwilę dusić razem.

    Placki tortilli kłaść na gorący grill, nałożyć po czubatej łyżce na środku placka.

    Następnie położyć na wierzch plaster sera (lub wiórki), tortillę złożyć, przycisnąć pokrywę grilla, zapiekać chwilę, aż tortilla będzie chrupiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Chili Fasola Kukurydza Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować