Domowe flaki

0 (0 ocen)

Nie każdy lubi flaki, ja osobiście też za nimi nie przepadałam, w końcu sie przekonałam i raz na jakiś czas zjem je z apetytem

Składniki:

  • 800g flaków wieprzowych ugotowanych
    300g włoszczyzny w paski
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz, vegeta majeranek, ziele angielskie
    Natka pietruszki, liść laurowy
    2 łyżki mąki, śmietana (opcjonalnie do zagęszczenia zupy)
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Domowe flaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flaki płuczemy dwukrotnie . Gotujemy z włoszczyzną do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy zagotowujemy . Z mąki i śmietany sporządzamy zawiesinę, zagęszczamy nią zupę ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze prze ok 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować