domowe kostki rosołowe

5 (190 ocen)

Zamiast kupować i używać gotowych kostek, czy bulionetek rosołowych proponuję mieć domową zawsze pod ręką jej wykonanie jest na prawdę banalnie proste pod warunkiem, że od czasu do czasu pieczecie jakieś mięso. Przy okazji nic się na marnuje;)

Składniki:

  • smak z pieczenia mięsa w dowolnej ilości
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe kostki rosołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smak przelewamy do silikonowych foremek 1. Smak z mięsa jeszcze ciepły przelewamy przez sito. Jeśli mięso piekliśmy z dodatkiem warzyw warto je przetrzeć przez sito, dzięki temu nasze kostki będą miały jeszcze głębszy aromat. Odcedzony wywar przelewamy do silikonowych foremek i zamrażamy. Używamy do doprawiania zup i sosów.

Porady

Smak kostki i jej aromat będzie zależny od rodzaju pieczonego mięsa oraz ziół, warzyw i owoców, które piekły się razem z mięsem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować