Domowe hamburgerki z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę, paprykę czerwoną i żółtą pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka oddzielić od białek,białka ubić . Mięso mielone wymieszać z żółtkami, mąką i warzywami i natką pietruszki. Przyprawić do smaku. Na końcu delikatnie dodać ubite białka. Dokładnie wyrobić. Odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Z przygotowanego mięsa uformować niewielkie kulki i spłaszczyć na dłoni formując kotleciki. Tak przygotowane kotleciki wykładamy na blachę i pieczemy przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 170 °C. Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. W zależności od upodobań możemy dać inne proporcje.
Smacznego ! :)
Porady
Przygotowane bez pieczarek będą idealne dla dzieci.
Komentarze