Domowe lody o smaku kogla-mogla

4.47 (167 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aby trochę "złagodzić " ich słodki smak podaje je z wiśniami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - żółtka: 4 sztuki
    - cukier: 8 łyżek
    - śmietana kremówka: 100 gramów
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe lody o smaku kogla-mogla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem na kogel-mogel, tak aby nie było grudek cukru. Dodać śmietanę i wymieszać. Następnie lekko podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa zacznie wyraźnie gęstnieć. Absolutnie nie wolno masy zagotować!
    Ostudzić, przełożyć do pojemnika i mrozić w zamrażarce, przynajmniej przez 12 godzin. Podawać z wiśniami, bo są obłędnie słodkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować