Domowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone wrzucić na patelnię i podsmażyć i odczekać aż woda wyparuję. Cebule obrać i pokroić w pół talarki, czosnek przecisnąć przez praskę (lub możesz drobno go posiekać) i dobrze zeszklić w garnku z olejem. Gdy cebula i czosnek się zeszkli dodać podsmażone mięso mielone i podlać nie dużą ilością wody i dusić pod przykryciem do 20 minut. Doprawić kostkami rosołowymi i przyprawą warzywną i jak sos będzie jeszcze mało doprawiony to dodać maggi, zioła prowansalskie, papryki słodkiej i ostrej i na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Porady
Jak sos do spaghetti zrobi się trochę za płynny to można rozrobić mąkę z zimną wodą tak aby nie było grudek, wlać mąkę z wodą do sosu i wymieszać.
Komentarze