Domowe paluszki rybne

5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zapewniam, że nie tylko dzieciaki za nimi szaleją;)

Składniki:

  • Składniki na ok. 15-20 sztuk:

    1/2 kg filetów z ryby (np. dorsz, mintaj)
    1 filiżanka* mąki kukurydzianej
    pół łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    ulubiona przyprawa do ryb
    sok z cytryny
    2 jajka
    2 filiżanki bułki tartej
    olej do smażenia

    * filiżanka o pojemności 220 ml
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Domowe paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na kawałki zbliżone wielkością do paluszków rybnych. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć delikatnie ulubioną przyprawą do ryb. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
  • 2. Mąkę kukurydzianą wymieszać z solą i pieprzem.
    Kawałki ryby obtaczać w mące, następnie zanurzać w rozkłóconych jajkach i na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować