Domowe pieguski z czekoladą i żurawiną

0 (0 ocen)

Są smaczne, a ich wykonanie zajmuje dosłownie kilka chwil.

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny (125 g)
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    2 jajka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 tabliczka mlecznej czekolady
    100 g żurawiny suszonej

Domowe pieguski z czekoladą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz miękką margaryną. Następnie dodać zmiksowaną masę jajeczną. Całość wymieszać.
  • 2. Czekoladę pokroić na maleńkie kawałeczki. Wraz z żurawiną dodać do ciasta. Nakładać na wyłożoną papierem blachę do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni około 10 minut.

Porady

Na blachę nakładać małe porcje ciasta 1 kopiata łyżeczka- jedno ciastko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy