Domowa quesadila z pieczarkami, serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąki mieszamy z solą dolewamy wodę i mieszamy mikserem z końcówka w kształcie haka ,zagniatamy dłońmi ciasto aby było elastyczne i gładkie, odstawiamy .
Pieczarki kroimy w plastry,paprykę w słupki,cebulę w drobną kostkę
Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy pieczarki doprawiamy solą i pieprzem czekamy ,aż odparuje nadmiar wody na koniec sypiemy lubczykiem.Na drugiej patelni najlepiej grillowej podsmażamy paprykę z dodatkiem czosnku ,smażymy chwilę na mocno nagrzanej patelni doprawiamy lekko solą i pieprzem,
Cisto dzielimy na równe kulki które cienko wałkujemy .
Na jedną połowę plaska kładziemy ser,pieczarki i paprykę przykrywamy nieposmarowaną częścią, dokładnie sklejamy brzegi .
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto ok 3 min z każdej strony.Po usmażeniu przekrajmy,ja podałam z sosem jogurtowa czosnkowym ,smakują też dobrze z pikantnymi sosami.
SMACZNEGO :)
Porady
Quesadillas można nadziac w sumie wszystkim na co ma sie ochote :)
Komentarze