Domowa quesadila z pieczarkami, serem i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

chrupiące placki- pycha......

  • 60 min

Składniki:

  • 150 gr mąki kukurydzianej,100 gr mąki pszennej,1 łyżeczka soli,200 ml ciepłej wody
    Nadzienie-200gr pieczarek,1 cebula,żółty ser,1 papryka czerwona,1 ząbek czosnku,sól,pieprz,1łyżeczka świeżego lubczyku lub natki pietruszki ,olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowa quesadila z pieczarkami, serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki mieszamy z solą dolewamy wodę i mieszamy mikserem z końcówka w kształcie haka ,zagniatamy dłońmi ciasto aby było elastyczne i gładkie, odstawiamy .
    Pieczarki kroimy w plastry,paprykę w słupki,cebulę w drobną kostkę
    Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy pieczarki doprawiamy solą i pieprzem czekamy ,aż odparuje nadmiar wody na koniec sypiemy lubczykiem.Na drugiej patelni najlepiej grillowej podsmażamy paprykę z dodatkiem czosnku ,smażymy chwilę na mocno nagrzanej patelni doprawiamy lekko solą i pieprzem,
    Cisto dzielimy na równe kulki które cienko wałkujemy .
    Na jedną połowę plaska kładziemy ser,pieczarki i paprykę przykrywamy nieposmarowaną częścią, dokładnie sklejamy brzegi .
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto ok 3 min z każdej strony.Po usmażeniu przekrajmy,ja podałam z sosem jogurtowa czosnkowym ,smakują też dobrze z pikantnymi sosami.
    SMACZNEGO :)

Porady

Quesadillas można nadziac w sumie wszystkim na co ma sie ochote :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Pieczarki Olej Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować