Domowe rafaello

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatny smak zmysłowego kokosa, dopełniony chrupiącymi migdałami.. ;)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI NA MASę MIGDAłOWO - KOKOSOWą::
    - Migdały (zmielone): 100 gramów
    - wiórki kokosowe: 1 szklanka
    - mleko 3.5 %: 100 mililitrów
    - masło w kostce: 150 gramów
    - miód gryczany lub inny: 2 łyżki
    - mleko w proszku: 2 szklanki
    DODATKOWO::
    - wafle andruty (pojedyncze płaty): 2 sztuki
    - biała czekolada ( roztopiona w kąpieli ): 200 gramów
    - migdał płatki: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wkładamy miękkie masło i na najwyższych obrotach ubijamy
    je na kremowy mus. Nie przerywając miksowania, dodajemy mleko,
    starając się jak najdokładniej łączyć je z tłuszczem. Następnie
    wsypujemy partami mleko w proszku, wiórki kokosowe, pokruszone migdały
    i na koniec - dwie łyżki pysznego, zdrowego miodu.
  • 2. Przygotowaną masę przekładamy na wafla, pozostawiamy dwa - trzy mm
    wolnej przestrzeni na bokach i z umiarkowaną siłą dociskamy drugim
    waflem. Całość obciążamy drewnianą deską na dwie godziny.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy wierzch naszego
    rafaello i posypujemy lekkimi płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować