Domowe Raffaello

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.

Każdy z nas próbował choć raz kokosowe kulki kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 200g masła
    0,5 szklanki cukru pudru
    2 żółtka
    150g wiórków kokosowych
    200g herbatników
    100g migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Domowe raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały parzymy i obieramy. Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-).
  • 2. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, połowę wiórków kokosowych i herbatniki - dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h.
  • Domowe Raffaello 3. Po tym czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych.

Porady

Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować