Domowy kebab w chlebku

4.5 (198 ocen)

  • 45 min

Ten zestaw nigdy się nie nudzi i jest zjadany ze smakiem,mój mąż to uwielbia.

  • 45 min

Składniki:

  • płaskie bułki do kebabu
    surówka z kapusty kiszonej
    1/2 główki sałaty lodowej
    2 pomidory
    mały ogórek sałatkowy
    ok.70 dag mięsa(np.wieprzowo - gulaszowe)
    1 i 1/2 łyżki przyprawy do gyrosa

    Sos 1:
    1/2 szkl. majonezu
    1/2 szkl pikantnego ketchupu
    tabasco
    Sos 2:
    3/4 szkl majonezu
    1/4 szkl. gęstego jogurtu
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Domowy kebab w chlebku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w wąskie paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Rumienimy delikatnie,dodajemy przyprawę i chwilkę podsmażamy-gasimy ogień.



  • 2. Składniki na drugi sos zmiksować,składniki na pierwszy sos mieszamy łyżką.
  • 3. Pomidory i ogórek kroimy w kostkę.Chlebek podgrzewamy na patelni z obu stron,rozcinamy,wkładamy surówkę,pomidory z ogórkiem,pokruszoną sałatę lodową,mięso i polewamy sosami,na przemian.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (187 ocen)

image-1wixdq3

4.49 (187 ocen)

Kebab domowy w chlebku pita

martaf pychota:) 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować