Dorada z grilla faszerowana ziołowym masłem z sałatką z truskawek

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dorada z grilla smakuje wyśmienicie, wspaniała alternatywa dla pstrągów i łososiFaszerowana ziołowym masełkiem, podana z sałatką z sałaty, truskawek i ogórka to połączenie które zachwyci każdego za niebanalny smak. Niektórzy pieką rybę w folii aluminowej, ja polecam kratkę do ryb.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 wypatroszone dorady

    Ziołowe masło:
    2 łyżki masła
    pęczek świeżego koperku
    3 ząbki czosnku
    Sól do smaku
    4 plastry cytryny

    Sałatka:
    ½ główki lodowej sałaty
    Miseczka truskawek
    1 świeży ogórek
    Oliwa z oliwek do polania
    Sól do smaku
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Ryba Grill

Dorada z grilla faszerowana ziołowym masłem z sałatką z truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0kfyr16 1. Dorady myję osuszam ręcznikiem papierowym, solę z każdej strony dość solidnie, robię masełko ziołowe:
  • image-0km3110 2. Miękkie masło ucieram z posiekanym koperkiem, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, farsz wkładam do środka ryby, dociskam, na wierzchu układam po 2 plastry cytryny, wkładam na 2 godziny do lodówki,
  • image-1xavtyr 3. przygotowuję sałatkę:
    Sałatę rwę na kawałki, posypuję pokrojonymi truskawkami i ogórkami, solę i doprawiam do smaku pieprzem, skrapiam oliwą

    Rozkładam ryby na kratce, grilluję na średnim żarze około 15 minut.
    Podaję od razu z sałatką.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Dorada z grilla

To może cię zainteresować