Dorsz w marynacie jogurtowej

5 (171 ocen)

Delikatny i aromatyczny

Składniki:

  • 1 filet z ryby (u mnie dorsz)

    marynata:
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 papryczka chili (u mnie suszona)
    skórka z 1/2 cytryny
    1 łyżka soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    kilka listków świeżej mięty drobno posiekane

    dodatkowo:
    4-5 pieczarek
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Dorsz w marynacie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w pieczarkach 1. Składniki marynaty wymieszać i zalać rybkę. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Rybę w marynacie ułożyć na folii aluminiowej, obłożyć pieczarkami i zawinąć w folię.
  • 2. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
    U mnie podana z piekielnymi ziemniaczkami Martyny. Smacznego :)

Porady

Piekielne ziemniaczki: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ziemniaki-z-piekla-rodem-9

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Marynata Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować