Dorsz w cytrynowej panierce

4.5 (168 ocen)

W lekko orzeźwiającej panierce

Składniki:


  • 300g fileta z dorsza,
    otarta skórka z 1 cytryny,
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
    mąka
    rozbełtane jajko.
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w cytrynowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Do miski wsyp bułkę tartą i skórkę z cytryny. Wymieszaj. Rybę obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować