Dorsz w cieście z koperkiem i kolendrą

5 (198 ocen)

  • 30 min

Pyszna propozycja na obiad. Ryba super smakuje w połączeniu z koperkiem i kolendrą.

  • 30 min

Składniki:

  • 70 dag. dorsza
    1 1/2 szkl. mąki
    2 jajka
    1 szkl. wody
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżeczki suszonej kolendry
    1 łyżka wegety
    sok z cytryny
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w cieście z koperkiem i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy i osuszmy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie przygotowujemy ciasto łącząc mąkę, jajka, wodę z koperkiem, kolendrą i wegetą. Dokładnie mieszamy. Każdy kawałek dorsza dokładnie obtaczamy w przygotowanym cieście, a następnie smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra Koper Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować