Dorsz z kalafiorami i brokułem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szukając wciąż nowych smaków, nowych inspiracji, nowych kompozycji.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g dorsza
    pieprz cytrynowy
    sól
    2 plastry cytryny
    koperek
    natka pietruszki
    kalafior biały
    kalafior fioletowy
    brokuł
    pół szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz z kalafiorami i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawić pieprzem i solą według uznania z obydwu stron, ja osobiście daje dużo pieprzu, następnie dajemy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 180' na 25 min. Warzywa rozdzielamy na różyczki i wrzucamy na wrzątek z połową szklanki mleka i łyżeczką soli. Gotową już rybę posypujemy koperkiem i pietruszką oraz polewamy łyżką soku, wytworzonego z ryby, do smaku dodajemy cytrynę. Smacznego.

Porady

Danie bardzo dietetyczne i smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować