Dorsz w selerze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Do selera wlewam czasem pół szklanki soku pomidorowego.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg dorsza
    50 dag selera
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki majeranku
    2 łyżki masła
    1 szkl. oleju
    10 dag żółtego sera
    sól, pieprz

Dorsz w selerze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dorsz w selerze 1. Selera myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy i mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem
    i olejem. Rybę myjemy, osuszamy
  • 2. Połowę selera wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
    Następnie wykładamy rybę i resztę selera. Posypujemy startym serem
    i wiórkami masła. Pieczemy 20 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy