Dorsz w zalewie octowej

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

W zalewie octowej możemy zrobić każdy rodzaj ryby. Jest doskonała jako zimna przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 1 kg dorsza
    Zalewa:
    0,5 szklanki octu
    5 szklanek wody
    8 łyżek cukru
    2 łyżki soli
    łyżka gorczycy
    5 ziarenek pieprzu
    4 ziarenka ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    1-2 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrażamy ryby, kroimy na części, panierujemy najpierw w mące, w jajku, potem w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.
  • 3. Usmażone ryby układamy w garnku lub naczyniu żaroodpornym i zalewamy zimną zalewą. Odstawiamy na 24h.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować