Dorsz pieczony

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy kupuję świeże ryby, piekę je i zapraszam na obiad córkę i wnuczkę.

Składniki:

  • ● 2 dorsze
    ● 6 plastrów cytryny
    ● 2-3 łyżki masła
    ● sól, majeranek, tymianek, zioła prowansalskie
    ● 5 ząbków czosnku
    ● cebula
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Dorsz pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę obieramy,
    kroimy w plasterki.
    Ryby sprawiamy, nacieramy
    przyprawami (także
    wewnątrz). Do środka
    wkładamy po kilka plasterków
    czosnku.
  • 2. Dwa kawałki folii smarujemy
    masłem. Układamy
    po 3 plastry cebuli i kilka
    plasterków czosnku. Na
    wierzch kładziemy ryby.
    Folię starannie zawijamy.
  • 3. Pieczemy ok. 30 minut
    w temp. 180 °C. Dekorujemy
    plast rami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować