Dorsz pieczony w jogurcie z cebulką

4.99 (141 ocen)

Delikatna rybka pieczona w jogurcie idealnie łączy się z cebulką prażoną

Składniki:

  • - 1 duży płat dorsza
    - 1 jogurt nat gęsty
    - 1 łyżka musztardy francuskiej
    - zioła prowansalskie
    - 3 ząbki czosnku
    - cebulka prażona
Wystaw ocenę:

4.99 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz pieczony w jogurcie z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odmrożoną rybę kroimy na 5-6 części.
    Jogurt naturalny mieszamy z ziołami, musztardą i przeciśniętym czosnkiem.
    Rybę wkładamy do sosu i delikatnie mieszamy, Całość włożyć do lodówki na ok 30min.
  • 2. Rybę z całym sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 30min w 180 stopniach. 5min przed końcem pieczenia posypać rybę cebulką prażoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Jogurt Jogurt naturalny Musztarda Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować