Dorsz pieczony z brukselką

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Pyszne lekkie danie dla dbających o linię

  • 40 min

Składniki:

  • 220 g dorsza
    200 g brukselki
    oliwa
    sok z cytryny
    sól
    tymianek
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz pieczony z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę oczyścić, i obgotować, ok 10 min, odcedzić.
    Dorsza dobrze skropić sokiem z cytryny i oliwą, posypać tymiankiem, odstawić na ok godzinę.
    Do naczynia z dorszem włożyć brukselkę również skropić oliwą, posolić, delikatnie opruszyć pieprzem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować