Dorsz pieczony z salsą z truskawek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Pyszny pieczony dorsz z salsą pikantną z truskawek i chilli

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • * 1 filet dorsz ok 20 dag
    * 6 szt truskawki,
    * 1/2 szt limonka,
    * 1/4 szt papryczka chilli,
    * 1 cm imbir,
    * 2 łyżki sos sojowy,
    * 1 łyżka miód płynny,
    * 1 łyżka olej,
    * koperek,
    * kolendra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz pieczony z salsą z truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet opłukać osuszyć .Imbir drobno posiekać wymieszać z miodem ,sosem sojowym,i olejem . W tą marynatę włożyć rybę . Odstawić na 10 min .
  • 2. Robimy salsę .Truskawki kroimy w kosteczkę ,dodajemy sok z limonki z ok 1/2 sztuki .Kolendrę ,koperek i chilli siekamy dodajemy do salsy
  • 3. .Rybę wyciągamy z marynaty i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach ok 10 min . Gotowa rybę podajemy z salsą .Doprawiamy pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować