Dorsz pieczony na szpinaku

4.43 (194 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczny dorsz, mocno cytrynowy na szpinaku. Bardzo smaczny!

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 filety z dorsza
    • sok z 1/2 cytryny
    • sól, pieprz cytrynowy
    • 1 łyżeczka płatków z suszonych pomidorów
    • 3 garści szpinaku świeżego
    • 4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.43 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz pieczony na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • W naczyniu żaroodpornym położyć umyte i osuszone liście szpinaku. Lekko posolić i skropić połową oliwy.
    • Filet z dorsza pokroić na 4 kawałki i skropić sokiem z cytryny.
    • Posypać pieprzem cytrynowym i odrobiną soli.
    • Dorsza ułożyć na szpinaku, posypać płatkami z suszonych pomidorów.
    • Całość skropić resztą oliwy.
    • Piec w 200 st.C przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować