Dorsz smażony

4.5 (168 ocen)

Pyszna ryba w panierce z pesto i orzechami

Składniki:

  • 30 dkg świeżych filetów z dorsza
    1 jajko
    5 dkg orzechów włoskich
    1 łyżeczka zielonego pesto
    mąka
    sól, pieprz
    1/2 cytryny
    ew. przyprawa do ryb
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Pesto

Dorsz smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w mące 1. Rybę obsypać przyprawami, skropić olejem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Jajko roztrzepać z pesto, doprawić solą i pieprzem. Rybę najpierw obtoczyć w samej mące, potem w jajku, a następnie w mące wymieszanej ze zmielonymi orzechami.
  • Smażąca się rybka 2. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
  • Gotowe danie 3. Podawać z ziemniaczkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować